WSZYSTKIE POSTY
11/22/2020
⏱Czas przygotowania: 20 minut + 35 min pieczenia
Foremka o wymiarach ok. 20x11 cm lub tortownica Ø 24cm
Składniki
Czekoladę łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej ( 2-6 łyżek ) Do rozpuszczonej czekolady dodajemy olej, cukier i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mleko i dobrze rozgniecione banany ) bananowe puree )
W misce łączymy mąkę, kakao i sodę oczyszczoną. Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy na gładką masę, przekładamy do keksówki lub tortownicy. Na górze układamy wybrane owoce.
Polecam silikonowe foremki.
Pieczemy 35-40 minut, 180 stopni C
Smacznego!
9/21/2024
Miękkie, wilgotne ciasto czekoladowe, idealne na drugie śniadanie.